Pára skvěle ohřeje již hotové jídlo, aniž by ho vysušila. Včerejší večeře tak bude chutnat druhý den stejně dobře, jako právě uvařená. Speciálně pro tyto účely jsou parní trouby Electrolux vybaveny programem parní regenerace. Udržovat zdravý životní styl a neplýtvat potravinami je tak díky parní troubě snazší než kdykoli předtím.
Co je parní regenerace a proč byste ji měli používat?
Program parní regenerace je funkce vaření v páře optimalizovaná pro ohřívání již hotových jídel. Pára zabraňuje vysychání povrchu a teplo je distribuováno šetrně a rovnoměrně, aby jídlo vypadalo, chutnalo a vonělo jako právě uvařené.
Parní regeneraci lze použít k ohřívání jídla přímo na talíři a s využitím jednotlivých pozic roštu můžete ohřát i více talířů současně.
1. Na troubě vyberte NASTAVENÍ > SPECIÁLNÍ > PARNÍ REGENERACE.
2. Vložte jídlo do trouby.
3. Dobu ohřevu přizpůsobte uvařenému jídlu. Různým potravinám trvá různě dlouho, než se důkladně prohřejí a jsou připraveny ke konzumaci. Například drůbež a maso se ohřívají déle než zelenina.
Tipy a triky
- Používejte správnou dobu ohřevu podle jídla, které jste uvařili, abyste si na něm mohli znovu pochutnat.
- V páře můžete ohřát jídlo v kuse, ale je lepší nakrájet ho na menší porce, například upečené kuře rozdělte na čtvrtky.
- Pára funguje obzvláště dobře u pokrmů, jako je quiche a lasagne. Přidaná vlhkost zabraňuje vysušování potravin a jídlo není gumové. Což se v případě ostatních způsobů ohřevu běžně stává.
Další informace o konkrétním modelu trouby naleznete v uživatelské příručce. Svůj uživatelský manuál naleznete zde.
Nyní, když jste se dozvěděli vše, co je třeba vědět o ohřívání jídla pomocí páry, možná se budete chtít dozvědět více o vaření v páře.