Poctivý domácí slepičí vývar
Jarní slepičí polévka
Z poctivého domácího vývaru
Naučte se vařit domácí vývar a rovnou z něj připravte skvělou jarní polévku.
Přísady na jarní slepičí polévku
Ať se jedná o jakýkoli pokrm, varná deska Infinite™ Combi vám dává volnost vařit přesně podle vašich představ.
Příprava
Vývar
Slepici naporcujeme na menší díly. Kořenovou zeleninu a houby očistíme a nakrájíme na kusy. Vše vložíme do pekáčku a pečeme při 180°C dozlatova, asi 1 hodinu. Poté přendáme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, bylinky a sůl. Při nízké teplotě táhneme dokud se maso nezačne odlupovat od kostí, minimálně 3 hodiny. Vývar slijeme a použijeme do polévky.
Jarní slepičí polévka
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, poté přidáme nasekaný řapíkatý celer a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud není zelenina na skus. Na závěr přidáme nasekané bylinky, medvědí česnek, jarní cibulky, hrášek, na plátky nakrájené ředkvičky, obrané maso a domácí nudličky. Vaříme ještě 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem. Servírujeme na talíře a ještě ozdobíme bylinkami.