Poctivý domácí slepičí vývar

Poctivý domácí slepičí vývar

Jarní slepičí polévka

Z poctivého domácího vývaru

Naučte se vařit domácí vývar a rovnou z něj připravte skvělou jarní polévku.

Přísady na jarní slepičí polévku

Poctivý domácí slepičí vývar

1 slepice (nebo menší kuře), 1 petržel, 1 mrkev, ½ celeru, kousek pórku, 1 cibule, 2 žampiony, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, tymián, nať petržele a celeru (nemusí být), 2 lžičky soli, 2 litry vody

Jarní slepičí polévka

2 lžíce másla, 1 mrkev, 1 petržel, ¼ celeru, 3 řapíky celeru, 1,2 l slepičího vývaru, 200 g masa z vývaru, 1 hrst nasekané petrželky, 1 hrst nasekané pažitky, ½ hrsti nasekaného libečku, 1 hrst nasekaného medvědího česneku, 2 jarní cibulky, 150 g čerstvého hrášku, 8 ředkviček, 2 hrsti domácích nudliček

doba přípravy: vývar nejméně 4 hodiny, polévka 40 minut | 4 porce

Přečtěte si více
Indukční varná deska Electrolux Infinite™ Combi s grilem plancha

Ať se jedná o jakýkoli pokrm, varná deska Infinite™ Combi vám dává volnost vařit přesně podle vašich představ.

Indukční varná deska Electrolux Infinite™ Combi s grilem plancha

Příprava

Vývar

Slepici naporcujeme na menší díly. Kořenovou zeleninu a houby očistíme a nakrájíme na kusy. Vše vložíme do pekáčku a pečeme při 180°C dozlatova, asi 1 hodinu. Poté přendáme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, bylinky a sůl. Při nízké teplotě táhneme dokud se maso nezačne odlupovat od kostí, minimálně 3 hodiny. Vývar slijeme a použijeme do polévky.

Jarní slepičí polévka

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, poté přidáme nasekaný řapíkatý celer a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud není zelenina na skus. Na závěr přidáme nasekané bylinky, medvědí česnek, jarní cibulky, hrášek, na plátky nakrájené ředkvičky, obrané maso a domácí nudličky. Vaříme ještě 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem. Servírujeme na talíře a ještě ozdobíme bylinkami.