Čerstvé těstoviny s domácím pestem
Čerstvé těstoviny s domácím pestem
S využitím robotu Assistent
Inspirujte se Itálií a zkuste tagliatelle ozvláštnit medvědím česnekem
Přísady na domácí těstoviny s pestem
Čerstvé těstoviny
400 g italské semolinové mouky, 3 vejce, 100 ml vody, sůl
Pesto s medvědím česnekem
2 hrsti medvědího česneku, 4 hrsti rukoly, 30 g parmazánu, 30 g pecorina, 20 g slunečnicových semínek, 100 ml extra panenského olivového oleje, sůl a pepř
Zvolte správnou rychlost a užívejte si pohodlné mixování bez ohledu na strukturu ingrediencí.
1/ Připravte si těsto
Na vál přesejeme mouku, do středu uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Nožem nebo vidličkou zapracováváme mouku z krajů doprostřed. Jakmile se vše propojí, rukama vypracujeme hladké těsto, musí být pružné a lehce lepivé. Poté ho necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici.
2/ Vytvarujte tagliatelle
Poté těsto vyválíme na pláty tenké přibližně 1 mm a pomocí nástavce na robotu je nakrájíme na podlouhlé nudle. Ty můžeme vytvarovat do „hnízd“, která představují jednotlivé porce. Těstoviny vaříme v osolené vodě, postačí jim asi 3 minuty.
3/ Umixujte pesto
Bylinky podle potřeby opláchneme a osušíme čistou utěrkou. Sýry nastrouháme a slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi. Vše přemístíme do vysoké nádoby, přidáme olej, sůl, pepř a rozmixujeme tyčovým mixérem do jemného pesta.