OBJEVTE

Sporák s funkcí SteamBake

AEG SoftGrips and SoftSpikes holding a delicate glass in place

Nedělní koláč bude nezapomenutelný

Jablkový závin, narozeninový dort nebo svatební koláčky budou ještě chutnější, když při pečení použijete trochu páry. Díky páře bude pečivo nadýchané, uvnitř dostatečně vláčné a na povrchu krásně křupavé. Funkci SteamBake najdete v nabídce plynových, elektrických i indukčních sporáků.

Indukční, elektrický nebo plynový? Spokojeni budete s každým z nich!

  • Different types of fish and meat
    1
    Sporák s indukčním varným panelem

    Indukční varný panel je rychlý, bezpečný a snadno se čistí. Trouba peče pěkně ze všech stran díky rovnoměrnému proudění vzduchu uvnitř celého prostoru. Elektronický časovač hlídá nastavenou dobu a po jejím uplynutí se spotřebič automaticky vypne. Teleskopická kolejnice usnadňuje manipulaci s roštem nebo plechem. Katalytická vrstva uvnitř trouby zaručuje jednoduchou údržbu.

  • A selection of vegetables likes aubergine
    2
    Elektrický sporák

    Keramický povrch varného panelu se velmi snadno čistí. Díky rovnoměrnému proudění horkého vzduchu se všechno v troubě upeče stejně dokonale. Nechybí elektronický časovač a některé modely jsou uvnitř opatřeny katalytickou vrstvou pro bezproblémovou údržbu. Elektrické trouby s funkcí SteamBake se nabízejí v bílém provedení nebo v provedení Inox (nerez v úpravě proti otiskům prstů).

  • Pickle and jam
    3
    Plynový sporák

    Spolehlivá klasika, která nezklame. Křupavá a chutná jídla vykouzlíte i na plynu. Některé modely plynových sporáků jsou vybavené elektronickým displejem, minutkou a časovačem. Vybírat můžete mezi bílým provedením nebo verzí Inox (nerez v úpravě proti otiskům prstů).

PEČENÍ S FUNKCÍ STEAMBAKE KROK ZA KROKEM

  • Osoba lijící vodu do vnitřku trouby
    Krok č. 1

    Před zapnutím funkce nalijeme do prohlubně na dně trouby 100 ml vody.

  • Tlačítko SteamBake multifunkční trouby
    Krok č. 2

    Zvolíme funkci horkovzdušného pečení SteamBake a nastavíme správnou teplotu.

  • Chléb pečící se v troubě Electrolux
    Krok č. 3

    Stiskneme tlačítko funkce SteamBake. Na světelném LED displeji se funkce zobrazí jako aktivní. Troubu necháme 5 minut předehřát.

Dva bochníky chleba vedle sebe. Bochník upečený v parní troubě má křupavější kůrku a lépe vykynul.

Čerstvý, křupavý chléb

Neexistuje snad nic lepšího než se v neděli ráno probudit vůní čerstvě upečeného chleba. Zkusili jsme upéct chléb v tradiční horkovzdušné troubě a také s programem SteamBake. Podívejte se na video a uvidíte sami. Rozdíl je patrný na první pohled! Chléb upečený s pomocí páry je větší, nadýchanější a má lepší barvu. Ne náhodou používají páru i profesionální pekaři.

AEG SoftGrips and SoftSpikes holding a delicate glass in place

Sušené ovoce a zelenina

Sušené ovoce a zelenina jsou plné vitamínů a mnohem zdravější k mlsání než smažené chipsy. Připravte si je sami v pohodlí domova. V troubě s funkcí SteamBake snadno zvládnete usušit nejen různé druhy ovoce, ale třeba i červenou řepu nebo papriku. Dokonce si můžete nastavit, jak moc chcete mít kousky křupavé a šťavnaté.

Jak na sušení

Image text
AEG SoftGrips and SoftSpikes holding a delicate glass in place

Fantastické kompoty a zavařeniny

Zavařování nikdy nebylo tak snadné! V troubách s funkcí SteamBake můžete nejen zavařovat, ale pára vám pomůže i sterilizovat skleněné láhve na zavařeniny. Horká pára zničí bakterie, a tak máte jistotu hygienicky čistých láhví. Žádný nálev, kompot ani povidla se vám v nich nezkazí.

Jak na zavařování

Image text

Další výhody sporáků s funkcí SteamBake

Image text

Hledáte inspiraci? Těmto dobrotám nebude lehké odolat – stačí přidat jen trošku páry!

  • Čokoládovojogurtový muffin
    1
    Čokoládovojogurtový muffin

    S trochou páry bude těsto jemné a vláčné, přidáním kousků čokolády sladké.

  • Skořicovojablečný šnek
    2
    Skořicovojablečný šnek

    Skořice a jablka jsou léty osvědčenou dvojicí. Recept jsme trochu vylepšili přidáním jablek upravených v páře a výsledek je skutečně skvělý.

  • Domácí bagel
    3
    Domácí bagel

    Vzhledem připomíná koblihu, chuťově spíš housku. Ve skutečnosti je to něco mezi tím. Sladké pečivo, bohatá chuť, zkrátka radost se zakousnout.