Bao Buns s trhaným kachním masem a mátou

Ingredience

350 g hladké mouky
180 ml mléka
50 ml oleje
7 g sušeného droždí
1 polévkovou lžíci krystalového cukru
1 polévkovou lžíci rýžového octa
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky prášku do pečiva
1 lžičku soli

Na náplň:
kachní prsa
grilovací omáčku
čerstvou mátu
zeleninu a salát podle chuti

Bao Buns s trhaným kachním masem a mátou

Postup

  1. Kachní prsa osolte, opepřete a vložte na 2 hodiny do horkovzdušné parní fritézy na program AirFry + Steam na 120 °C. Po upečení maso natrhejte a smíchejte s grilovací omáčkou podle chuti.
  2. Zatímco se maso peče, připravte si Bao Buns. Ve vlažném mléce rozpusťte cukr a droždí a nechte vzejít kvásek.
  3. Mouku smíchejte s jedlou sodou, práškem do pečiva a solí. Přidejte olej, ocet a kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte asi hodinu kynout na teplém místě.
  4. Vykynuté těsto rozválejte na placku s tloušťkou 0,5 cm a z ní vykrajujte kolečka s průměrem asi 8 cm.
  5. Kolečka potřete olejem, přeložte na polovinu a položte na čtverce vystřihnuté z pečicího papíru. Nechte ještě asi 15 minut kynout.
  6. Vykynuté bochánky i s pečicím papírem vložte do koše parní fritézy, nastavte program Steam na 100 °C a vařte v páře 12 minut.
  7. Uvařené Bao Buns naplňte trhaným kachním masem, zeleninou a lístky máty.
Fritéza s jídlem