Pizza Margarita

Ingredience

Těsto:

15 g čerstvého droždí
125 ml vlažné vody
špetka soli
300 g pšeničné mouky

Rajčatová omáčka (míchaná za studena):

200 g konzervovaných rajčat
1 stroužek česneku
1 lžička cukru
1 polévková lžíce balsamico
špetka černého pepře
1 polévková lžíce olivového oleje
špetka soli

Přílohy:

mozzarella
Listy bazalky
2 lžíce olivového oleje

Pizza Margarita na talíři

Postup

Těsto:

Míchejte všechny ingredience na těsto po dobu 10 minut. Zakryjte misku a nechte 30 minut, aby nakynulo.

Omáčka:

Smíchejte všechny ingredience pomocí ručního mixéru.

 

  1. Těsto vyválejte do vhodné velikosti pro koš.
  2. Rajčatovou omáčku rozložte rovnoměrně na těsto, na vrch položte mozzarellu a bazalku.
  3. Pečte s programem Pečení.
  4. Na čerstvě upečenou pizzu nakapejte olivový olej.
Fritéza s jídlem