Pizza Margarita
Ingredience
Těsto:
15 g čerstvého droždí
125 ml vlažné vody
špetka soli
300 g pšeničné mouky
Rajčatová omáčka (míchaná za studena):
200 g konzervovaných rajčat
1 stroužek česneku
1 lžička cukru
1 polévková lžíce balsamico
špetka černého pepře
1 polévková lžíce olivového oleje
špetka soli
Přílohy:
mozzarella
Listy bazalky
2 lžíce olivového oleje
Postup
Těsto:
Míchejte všechny ingredience na těsto po dobu 10 minut. Zakryjte misku a nechte 30 minut, aby nakynulo.
Omáčka:
Smíchejte všechny ingredience pomocí ručního mixéru.
- Těsto vyválejte do vhodné velikosti pro koš.
- Rajčatovou omáčku rozložte rovnoměrně na těsto, na vrch položte mozzarellu a bazalku.
- Pečte s programem Pečení.
- Na čerstvě upečenou pizzu nakapejte olivový olej.