Bábovka s višněmi, čokoládou a karamelovou omáčkou
Z kuchařky pro robota Assistenta
Už vás omrzela klasická bábovka? Přidejte do těsta pro ozvláštnění sušené višně, kousky čokolády a podávejte s karamelovou omáčkou.
Přísady na bábovku s višnemi, čokoládou a karamelovou omáčkou
350 g polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
150 g rozehřátého másla
250 g cukru krupice
3 vejce
250 ml jogurtu
1 lžička vanilkového extraktu
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
100 g sušených višní
100 ml suchého červeného vína
2 lžíce hnědého cukru
150 g tmavé čokolády
karamelová omáčka
Kdykoliv potřebujete více než dvě ruce, robot Assistent vám nabídne 1 000W motor, který zvládne všechno náročné hnětení, šlehání, mixování a mnohé další – abyste to nemuseli dělat vy.
Příprava
Višně, víno a cukr smícháme v rendlíku a zahříváme, dokud se všechno víno nevstřebá. Višně zvětší objem a budou příjemně šťavnaté. Rendlík odstavíme a směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
Troubu předehřejeme na 160 °C.
Máslo a cukr ušleháme robotem Assistent do pěny, přidáme špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový extrakt a vejce a důkladně prošleháme. Prášek do pečiva promícháme s moukou. Do pěny přidáváme střídavě mouku, máslo a jogurt, nakonec přidáme připravené višně a nadrobno nakrájenou čokoládu.
Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Pečeme přibližně 1 hodinu dozlatova. Zapíchnutím špejle vyzkoušíme, zda je těsto správně upečené – po vytáhnutí musí být špejle čistá. Bábovku necháme vychladnout a pak ji přelijeme teplou karamelovou omáčkou.