Bábovka s višněmi, čokoládou a karamelovou omáčkou

Z kuchařky pro robota Assistenta

Už vás omrzela klasická bábovka? Přidejte do těsta pro ozvláštnění sušené višně, kousky čokolády a podávejte s karamelovou omáčkou. 

Přísady na bábovku s višnemi, čokoládou a karamelovou omáčkou

350 g polohrubé mouky

1 sáček prášku do pečiva

150 g rozehřátého másla

250 g cukru krupice

3 vejce

250 ml jogurtu

1 lžička vanilkového extraktu

nastrouhaná kůra z 1 pomeranče

100 g sušených višní

100 ml suchého červeného vína

2 lžíce hnědého cukru

150 g tmavé čokolády

karamelová omáčka

Kuchyňský robot Assistent

Kdykoliv potřebujete více než dvě ruce, robot Assistent vám nabídne 1 000W motor, který zvládne všechno náročné hnětení, šlehání, mixování a mnohé další – abyste to nemuseli dělat vy.

Příprava

Višně, víno a cukr smícháme v rendlíku a zahříváme, dokud se všechno víno nevstřebá. Višně zvětší objem a budou příjemně šťavnaté. Rendlík odstavíme a směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

Troubu předehřejeme na 160 °C.

Máslo a cukr ušleháme robotem Assistent do pěny, přidáme špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový extrakt a vejce a důkladně prošleháme. Prášek do pečiva promícháme s moukou. Do pěny přidáváme střídavě mouku, máslo a jogurt, nakonec přidáme připravené višně a nadrobno nakrájenou čokoládu.

Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Pečeme přibližně 1 hodinu dozlatova. Zapíchnutím špejle vyzkoušíme, zda je těsto správně upečené – po vytáhnutí musí být špejle čistá. Bábovku necháme vychladnout a pak ji přelijeme teplou karamelovou omáčkou.