Bezlepková buchta s kešu krémem
Tajné ingredience ve vaší kuchyni
I bez lepku můžete připravit skvělý dezert, který bude chutnat celé rodině.
Přísady na bezlepkovou buchtu s kešu krémem
Buchta
2 dl quinoové mouky, 1 dl mouky z lískových ořechů, 6 lžic kakaového prášku, 1 lžička prášku do pečiva, 1 špetka soli, ½ dl kokosového oleje, 2 celá vejce, 1 vaječný bílek, 2 lžíce datlového sirupu, 15 odpeckovaných měkkých datlí
Kešu krém
3 dl přírodních kešu (namočených ve vodě alespoň 4 hodiny předem), 1,5 dl vody, 1 lžička vanilkové esence
doba přípravy: 20 minut | teplota: 175 °C | pozice plechu: 2 | 600 ml | čtvrtina páry a teplo
Kdykoliv potřebujete více než dvě ruce, robot Assistent vám nabídne 1 000W motor, který zvládne všechno náročné hnětení, šlehání, mixování a mnohé další – abyste to nemuseli dělat vy.
Příprava
V kuchyňském robotu dohladka nasekejte datle a oříškovou mouku. Do mísy nasypte quinoovou mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a sůl a přidejte datlovou směs. Přidejte vajíčka, kokosový olej a datlový sirup a míchejte tak dlouho, až se vznikne hladké těsto.
Plech potřete troškou kokosového oleje, lehce posypte moukou z lískových oříšků a nalejte těsto. Pečte 15 – 20 minut a před podáváním nechte vychládnout.
Kešu ořechy namočte na nejméně 4 hodiny do vody. Vodu slejte a ořechy dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka. Přidávejte po malých částech vodu, dokud nebude směs nadýchaná a krémová. Přidejte vanilkovou esenci a podávejte!