Čokoládové brownie s červenou řepou

Brownie, velmi oblíbené ve Spojených státech, je vynikající a vláčný moučník, jehož hlavní přísadou je čokoláda. Vyzkoušejte tuto variantu tradičního receptu, kterou jsme odlehčili javorovým sirupem a ozvláštnili přidáním červené řepy, která tomutao dezertu dodá ještě extra dávku vláčnosti.

Ingredience

Těsto:

200 g hořké čokolády (nejméně 50%)

150 g slaného másla

3 vejce

3 lžíce javorového sirupu

3 lžíce silné kávy

1 hrnek strouhané červené řepy

⅔ hrnku špaldové mouky

⅓ hrnku kakaového prášku

1 lžička prášku na pečení

1/4 lžičky soli

 

Poleva:

150 g hořké čokolády

2 lžíce smetany

špetka soli

Brownie s červenou řepou

Postup

  1. Nejdříve smícháme všechny suché ingredience, tedy mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli.

  2. Nakrájenou čokoládu zalijeme rozpušteným máslem a mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.

  3. Přidáme vejce, javorový sirup, kávu a nastrouhanou červenou řepu a promícháme. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s dalšími ingrediencemi.

  4. Těsto nalijeme do hlubšího plechu, který jsme si vyložili pečicím papírem.

  5. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 16 minut. Brownie by mělo mít pevnou a vláčnou konzistenci.

  6. Necháme vychladnout a na závěr polijeme čokoládou, kterou jsme si rozpustili společně se smetanou a špetkou soli.
Vestavná parní trouba SteamPro
Vestavná parní trouba SteamPro

Vestavná parní trouba SteamPro

multifunkční parní troubou můžete sebejistě zkoušet i ty nejnáročnější recepty. Pokročilý snímač vlhkosti automaticky nastaví správné množství páry, čímž zajišťuje šťavnatou texturu a intenzívní chuť. Program čištění párou usnadňuje udržování vaší trouby vždy zářivě čisté bez námahy. Displej trouby vás upozorní, když je zapotřebí tento program zapnout.