Čokoládové brownie s červenou řepou
Brownie, velmi oblíbené ve Spojených státech, je vynikající a vláčný moučník, jehož hlavní přísadou je čokoláda. Vyzkoušejte tuto variantu tradičního receptu, kterou jsme odlehčili javorovým sirupem a ozvláštnili přidáním červené řepy, která tomutao dezertu dodá ještě extra dávku vláčnosti.
Ingredience
Těsto:
200 g hořké čokolády (nejméně 50%)
150 g slaného másla
3 vejce
3 lžíce javorového sirupu
3 lžíce silné kávy
1 hrnek strouhané červené řepy
⅔ hrnku špaldové mouky
⅓ hrnku kakaového prášku
1 lžička prášku na pečení
1/4 lžičky soli
Poleva:
150 g hořké čokolády
2 lžíce smetany
špetka soli
Postup
- Nejdříve smícháme všechny suché ingredience, tedy mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli.
- Nakrájenou čokoládu zalijeme rozpušteným máslem a mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Přidáme vejce, javorový sirup, kávu a nastrouhanou červenou řepu a promícháme. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s dalšími ingrediencemi.
- Těsto nalijeme do hlubšího plechu, který jsme si vyložili pečicím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 16 minut. Brownie by mělo mít pevnou a vláčnou konzistenci.
- Necháme vychladnout a na závěr polijeme čokoládou, kterou jsme si rozpustili společně se smetanou a špetkou soli.
Vestavná parní trouba SteamPro
S multifunkční parní troubou můžete sebejistě zkoušet i ty nejnáročnější recepty. Pokročilý snímač vlhkosti automaticky nastaví správné množství páry, čímž zajišťuje šťavnatou texturu a intenzívní chuť. Program čištění párou usnadňuje udržování vaší trouby vždy zářivě čisté bez námahy. Displej trouby vás upozorní, když je zapotřebí tento program zapnout.