Přísady na choux s vanilkovým krémem
Křupavé těsto
45 g másla, 55 g cukru krupice, 65 g hladké mouky
Odpalované těsto
50 g vody, 50 g mléka, 1 g soli, 50 g másla, 60 g hladké mouky, 100 g vajec (2ks)
Žloutkový krém
1/2 vanilkového lusku, 250 g mléka, 60 g cukru krupice, 20 g kukuřičného škrobu, 60 g žloutků, 20 g změklého másla
Příprava
1/ Křupavé těsto
V kuchyňském robotu smíchejte a zapracujte suroviny na křupavé těsto, které potom vyválejte na 2 mm vysoký plát a vykrojte 3,5cm velké kroužky a dejte je do mrazáku.
2/ Připravte si choux
Vodu, mléko, sůl, máslo přiveďte k varu, vsypte mouku a míchejte, dokud se nepřestane lepit na kastrol a vařečku. Po lehkém schladnutní, zapracujte do směsi vajíčka. Těsto stříkejte na plech v kolečkách, které přikryjte kroužky z křupavého těsta.
3/ Při pečení neotvírejte troubu
Do vnitřku parní trouby nalijte 100 ml vody. Otočte ovladačem na symbol PlusSteam, zahřejte troubu na 220 °C. Stiskněte tlačítko PlusSteam a pečte 10 minut. Snižte teplotu na 170 °C a pečte dalších 20 minut.
4/ Ušlehejte vanilkový krém
Cukr, mléko a dužinu z vanilkového lusku přivedeme k varu. Mezitím v míse kuchyňského robotu vyšlehejte vaječné žloutky s kukuřičným škrobem, za stáleho šlehaní vlijte 1/3 horkého mléka, prošlehejte a vlijte zpět do hrnce. Za stáleho míchání provařte do zhoustnutí. Do mírně zchladlého krému vmíchejte máslo a kompletně vychlaďte. Ušlehejte 700 ml šlehačky a do ní vmíchejte připravený krém. Vychladlé choux rozkrojte podélně a naplňte krémem a můžete podávat.