Dort Pavlova s mangovým krémem
Z kuchařky pro robota Assistenta
Křupavé pusinkové těsto, nadýchaná šlehačka a ovoce, to je oblíbený dort Pavlova, kterým potěšíte celou rodinu.
Přísady na dort Pavlova s mangovým krémem
3 bílky
3 lžíce vody
150 g cukru krupice
1 lžíce kukuřičného škrobu
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
1 zralé mango
na možné doplnění: 1 plod mučenky (maracuja)
Kdykoliv potřebujete více než dvě ruce, robot Assistent vám nabídne 1 000W motor, který zvládne všechno náročné hnětení, šlehání, mixování a mnohé další – abyste to nemuseli dělat vy.
Příprava
Troubu předehřejeme na 150 °C. Na plech položíme pečicí papír. Krupicový cukr smícháme s kukuřičným škrobem.
V míse robotu Assistent ušleháme pevný sníh z bílků. Přidáme vodu a promícháme. Postupně přidáváme kukuřičný škrob s cukrem a pokračujeme ve šlehání, dokud není pěna hustá a lesklá.
Sníh z bílků rozetřeme na papíru položeném na plechu dokulata tak, aby byly okraje jemně zdvihnuté. Pečeme 45 minut. Pěna musí být na povrchu křupavá, uvnitř však vláčná. Troubu vypneme a dort necháme chladnout v troubě s pootevřenými dvířky alespoň 1 hodinu, raději však 3–4 hodiny. Po upečení ho můžeme bez náplně po určitou dobu uchovávat v dobře uzavřené nádobě.
Ušleháme tuhou šlehačku oslazenou moučkovým cukrem. Mezitím oloupeme mango, nakrájíme ho na kousky, rozmačkáme a opatrně promícháme se šlehačkou. Mangový krém rozetřeme na sněhový korpus. Povrch můžeme ozdobit rozmačkanou dužninou maracuji.