Dort Pavlova s mangovým krémem

Z kuchařky pro robota Assistenta

Křupavé pusinkové těsto, nadýchaná šlehačka a ovoce, to je oblíbený dort Pavlova, kterým potěšíte celou rodinu. 

Přísady na dort Pavlova s mangovým krémem

3 bílky

3 lžíce vody

150 g cukru krupice

1 lžíce kukuřičného škrobu

250 ml smetany ke šlehání

1 lžíce moučkového cukru

1 zralé mango

na možné doplnění: 1 plod mučenky (maracuja)

Kuchyňský robot Assistent

Kdykoliv potřebujete více než dvě ruce, robot Assistent vám nabídne 1 000W motor, který zvládne všechno náročné hnětení, šlehání, mixování a mnohé další – abyste to nemuseli dělat vy.

Příprava

Troubu předehřejeme na 150 °C. Na plech položíme pečicí papír. Krupicový cukr smícháme s kukuřičným škrobem.

V míse robotu Assistent ušleháme pevný sníh z bílků. Přidáme vodu a promícháme. Postupně přidáváme kukuřičný škrob s cukrem a pokračujeme ve šlehání, dokud není pěna hustá a lesklá.

Sníh z bílků rozetřeme na papíru položeném na plechu dokulata tak, aby byly okraje jemně zdvihnuté. Pečeme 45 minut. Pěna musí být na povrchu křupavá, uvnitř však vláčná. Troubu vypneme a dort necháme chladnout v troubě s pootevřenými dvířky alespoň 1 hodinu, raději však 3–4 hodiny. Po upečení ho můžeme bez náplně po určitou dobu uchovávat v dobře uzavřené nádobě.

Ušleháme tuhou šlehačku oslazenou moučkovým cukrem. Mezitím oloupeme mango, nakrájíme ho na kousky, rozmačkáme a opatrně promícháme se šlehačkou. Mangový krém rozetřeme na sněhový korpus. Povrch můžeme ozdobit rozmačkanou dužninou maracuji.