Přísady do narozeninového dortu
Korpus
8 vajec, 7 lžic třtinového cukru, 5 lžic polohrubé mouky, 5 lžic špaldové hladce mleté mouky, 1 lžíce světlého karobu, ½ lžičky prášku do pečiva, tuk a mouka na vymazání a vysypání pečící formy; pro náš dort jsme připravili dva korpusy
Krém
500 g tvarohu, 250 g mascarpone, ½ vanilkového lusku, 3 lžíce moučkového cukru
Na ozdobení
Malinová marmeláda, maliny/borůvky/jahody, mandlové lupínky, lístky meduňky/máty
Příprava
1) Připravte směs
Formy vymažte tukem a vysypte moukou. V kuchyňském robotu vyšlehejte vejce a cukr, konzistence musí být tuhá. Přidejte mouku, karob a prášek do pečiva a nechte ještě trochu promíchat. Směs přelijte do formy.
2) Pára zajistí nadýchanost
Do vnitřku parní trouby nalijte 100 ml vody. Otočte ovladačem na symbol PlusSteam, zahřejte troubu na 180 °C. Stiskněte tlačítko PlusSteam a počkejte pět minut. Vložte dort do trouby a pečte 15 minut nebo dokud není těsto hotové. Před ozdobením nechte dort zchladnout na roštu a poté podélně rozřízněte. Stejně tak postupujte při pečení druhého korpusu.
Využívá páru k dosažení úchvatných výsledků - vaše moučníky, chléb i slané pečivo budou chutnat jako z pekárny.
3) Připravte krémovou náplň
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem vyberte dřeň, kterou společně se všemi ingrediencemi na krém smícháte a vyšleháte v kuchyňském robotu.
4) Jdeme do finále
Každý korpus rozřízněte podélně na dvě půlky. Potřete marmeládou, krémem a pokládejte na sebe. Poslední vrchní korpus, který je také potřen marmeládou a krémem, nakonec dozdobte ovocem, mandlovými lupínky a lístky bylinek.