Ořechové mini bábovičky od Kitchen story

Sladké potěšení na piknik

Jsou roztomilé, hříšně dobré a raz dva upečené. Ořechové mini bábovičky s čokoládovou polevou podle Kitchen story si můžete upéct kdykoli vás přepadne chuť na sladké nebo chystáte občerstvení třeba na piknik. Všechny ingredience určitě najdete doma ve spíži, stačí je jen smíchat dohromady a za hodinu už voní bábovičky na stole.

Ingredience

Na těsto: 150 g třtinového cukru, 3 vejce, 60 ml rumu, 250 ml slunečnicového oleje (nebo 200 g rozpuštěného másla), 200 ml mléka (rostlinné nebo kravské), 1 kypřicí prášek, 300 g celozrnné špaldové mouky, 150 g mletých vlašských ořechů, špetka soli

Na polevu: 100 g hořké čokolády, 1 lžíce másla (nebo 1 lžička kokosového oleje), mrazem sušené maliny

Postup

Formy na mini bábovky vymažte máslem a vysypejte moukou. Troubu si předehřejte na 180 °C.

V míse dobře promíchejte všechny ingredience na těsto, které by měly mít pokojovou teplotu. Pomocí lžíce naplňte formy na mini bábovky ze ¾. Pečte asi 30 minut. Upečené bábovky vyklopte na mřížku.

Zatímco bábovky chladnou, připravte si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a přelijte jí bábovičky. Nakonec ozdobte sušenými malinami.