Pomerančovo-ořechový koláč s fíky
Připravené ve stolním mixéru Masterpiece
Vyzkoušejte netradiční raw dezert zcela bez obsahu mléčných produktů a lepku. Jeho lahodnou chuť určitě ocení nejen alergici.
Přísady na pomerančovo-ořechový koláč s fíky
Jeden koláč o průměru 23 cm, bez lepku a mléčných produktů
Korpus:
1 šálek strouhaného kokosu
3 vrchovaté polévkové lžíce kakaového prášku
3 měkké datle bez pecek
1 polévková lžíce kokosového oleje
Náplň:
Kůra a šťáva ze tří pomerančů
2/3 šálku medu
3 šálky kešu oříšků, přes noc namočených ve vodě a vymačkaných
1/4 vanilkového lusku
1 polévková lžíce zahřátého kokosového oleje
Zdobení:
1/4 šálku drcených pistáciových oříšků (tip: pro jejich rozdrcení použijte mixér)
3 rozpůlené fíky (nebo jiné ovoce)
Jedlé květy na ozdobu
U stylového a funkčního kuchyňského náčiní se prvotřídní materiály snoubí s elegantním povrchem, který lze dokonale vyčistit.
Příprava
Nasypte všechny přísady do mixéru Electrolux Masterpiece. Stiskněte tlačítko na drcení ledových kostek a zpracovávejte po dobu 1 minuty, dokud nevznikne jemná směs. Směs napěchujte do kruhové dortové formy o průměru 23 cm tak, aby dokonale vyplnila formu.
Omyjte nádobu mixéru.
Dejte do mixéru Electrolux Masterpiece pomerančovou kůru, šťávu, med, kokosový olej a vanilkový lusk, stiskněte tlačítko „rychlost 3“ a mixujte po dobu 2 minut.
Směs nalijte na korpus a dejte koláč vychladit do ledničky (na dobu 4–6 hodin nebo přes noc).
Vychlazený koláč ozdobte ořechy, ovocem, květy a podávejte.