Skořicovojablečný šnek
Pro inspiraci
Voňavá snídaně nebo malé pohoštění
Vzali jsme suroviny typické pro štrúdl, ale recept vylepšili o jablka spařená v páře a výsledek korunovali lahodným krémem z mascarpone. Příprava vám přitom nezabere o moc více času.
Ingredience
(na 12 kousků)
270 g čerstvého másla, 1 balení listového těsta, 2 jablka, 4 PL skořicového cukru, šťáva z půlky citronu, 20 g másla, 90 g mascarpone, 2 PL mléka, 50 g moučkového cukru
1) Jablkům dopřejeme parní lázeň
Jablka zbavíme jádřinců, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Vyložíme je na plech, pokapeme citronovou šťávou a rovnoměrně posypeme skořicovým cukrem. Parní troubu nastavíme na nejvyšší stupeň a plech s jablky vložíme na 5 minut. Vyndáme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
2) Tvoříme hnízda
Listové těsto rozválíme a rovnoměrně poklademe vychladlými plátky jablek. Pevně zavineme do rolky a nakrájíme na 12 stejných dílů. Vymažeme plech na muffiny a do každého košíčku vložíme hnízda. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 25 minut.
3) Ozdobíme krémem z mascarpone
V míse ušleháme mascarpone spolu s moučkovým cukrem a mlékem. Tímto krémem ozdobíme skořicovojablečná hnízda těsně před podáváním.
Pro inspiraci
Každý měsíc pro vás připravujeme nové videorecepty, ve kterých vaříme chutná a zajímavá jídla z dostupných surovin. Všechny recepty tak snadno zvládnete sami v pohodlí své kuchyně. Dobrou chuť!