Snídaňový muffin
Tajné ingredience ve vaší kuchyni
Klasické zapékané brambory už vás nudí? Inspirujte se naším receptem na slané bramborové muffiny se sýrem a vejci.
Přísady na snídaňový muffin pečený v páře
5 nastrouhaných středně velkých červenohnědých brambor na bramboráčkovou směs, 1 střední cibule, nakrájená najemno, 1 dl mouky, 2 vajíčka, sůl a pepř, 12 kousků slaniny, 12 vajíček
doba přípravy: 20 minut | teplota: 200 °C | vlhkost: střední | 700 ml | obtížnost: snadné | porce: 12
Trouba SteamPro umožňuje vaření, pečení, grilování i vakuové vaření. Čistí se sama párou a disponuje zabudovanou teplotní sondou.
Příprava
Brambory nastrouhejte nahrubo a důkladně propláchněte, dokud nebude voda čistá. Vymačkejte dosucha. Nastrouhané brambory smíchejte s cibulí, vajíčky a moukou a propracujte tak, aby se mouka rovnoměrně rozptýlila ve směsi.
Plech na muffiny vystříkejte olejem ve spreji. Do každé formičky dejte 2 polévkové lžíce směsi a rovnoměrně ji natlačte na dno a stěny. Vytvoříte si tak malý korpus.
Pečte při 200 °C po dobu 15 minut do jemně zlaté barvy, pak přidejte trochu strouhaného sýra a vyložte okolo plátkem slaniny.
Do formičky vyklepněte vajíčko a pečte zase při 200 °C 5 - 7 minut. Osolte a opepřete.