Velikonoční jidáše
Vytvarujte ty nejhezčí symboly
Upečte si to nejsladší a nejkrásnější velikonoční pečivo – jidáše. Těsto je podobné jako na mazanec nebo vánočku, ale bohatší, hutnější a s medem. Pohrajte si s tvarováním a zkuste různé velikonoční symboly, které se budou hezky vyjímat na sváteční tabuli. S video návodem od Pečem pecen to zvládnete hravě. A nezapomeňte, jidáše mají být naducané, lesklé a měkké, nikoli křupavé. S tím vám pomůže pára v troubě PlusSteam.
Ingredience
600 g hladké mouky, 125 g mléka, 125 g smetany ke šlehání, 20 g čerstvého droždí (7 g sušeného droždí), 100 g změklého másla, 60 g cukru, 30 g medu, 1 vejce, 1 žloutek, 5 g soli, bílek na potření, troška citronové kůry nebo muškátového oříšku kvůli vůni, nové koření, hřebíček nebo rozinky k dozdobení