Ingredience
12 tygřích krevet, 50g rozpuštěného másla, 1,5 lžíce bílé miso pasty, 1 lžička rozdrcených řas nori, 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého zázvoru, řepkový olej pro zvýraznění chuti krevet, kousky limetky na servírování, koriandr na dozdobení
Postup
- Rozmačkejte řasy nori, nakrájejte zázvor najemno. Do rozpuštěného másla přidejte rozmělněné řasy nori, zázvor a miso pastu a dobře promíchejte.
- Solný blok rozehřejte na varné desce nebo v troubě. Zahřívejte asi 15-20 minut postupně až na nejvyšší výkon.
- Na rozpálený solný blok položte krevety a opékejte z každé strany 3 minuty. Během opékání potřete krevety rozpuštěným máslem nebo olejem.
- Krevety přelijte zázvorovým máslem, pokapejte limetkovou šťávou a dochuťte čerstvým koriandrem.
—
Solná deska
Solná deska je vyrobena z růžové kamenné soli, jejíž ložiska se nachází vysoko v Himálaji, a vydrží vysoké i nízké teploty. Můžete ji používat na varné desce či grilu, v troubě nebo také jako chlazený servírovací tác.