Hovězí hamburger se salátem Coleslaw a domácí hranolky

Evergreen každé grilovačky, který vás neomrzí.

Přísady na hovězí hamburger se salátem Coleslaw a domácími hranolky

Salát Coleslaw

½ hlávky bílého zelí, 1 menší cibule, 1 mrkev

Dresink

2 lžíce majonézy, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce jablečného octa, sůl, pepř, cukr

Bramborové hranolky

1 kg syrových brambor, 50 ml olivového oleje, sůl

Hovězí burger

400−600 g mleté hovězí plece, 4 plátky sýra gouda, 50 ml olivového oleje, 100 g ledového salátu, 100 ml majonézy, 2 rajčata, 1 červená cibule nakrájená na plátky, sůl, pepř, 4 malé ciabatty

 

doba přípravy: 60 min. | teplota: 220 °C / 170 °C | Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low

Příprava

Zelí a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Mrkev nastrouháme najemno. Pečlivě promícháme všechny ingredience na dresink (solí, pepřem a cukrem dochucujeme podle vlastního uvážení) a smícháme se zeleninou. Zeleninu nemačkáme, jen lehce přehazujeme, a hotový salát necháme vychladit v lednici minimálně hodinu.

Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na hranolky. Vysypeme je na smaltovaný plech vyložený pečicím papírem, osolíme, přidáme trochu olivového oleje a promícháme. Vložíme do předehřáté trouby na režim Horká pára interval 170 °C, na cca 40-50 minut.

Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme. Ze směsi vytvarujeme čtyři stejně velké placky a uprostřed každé uděláme palcem důlek (tím zamezíme nafouknutí masa během pečení).

Placky vyskládáme na plech vyloženým pečicím papírem. Potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na režim Horká pára Interval 220 °C po dobu 10 minut. Na poslední 3 minuty položíme na maso plátky sýra a necháme zapéct.

Ciabatty podélně rozkrojíme a rozkrojenou stranou je opečeme na sucho na pánvi. Spodní polovinu ciabatty pomažeme majonézou, na ni položíme maso, trochu nakrájeného ledového salátu, plátek rajčete a plátek cibule. Přiklopíme vrchní částí ciabatty.

Burger podáváme se salátem a hranolkami.