Jablečné polštářky se slaným karamelem
Tajné ingredience ve vaší kuchyni
Připravte si rychlou pochoutku z jablek, lehce slaného těsta a sladkých karamelek.
Přísady na jablečné polštářky se slaným karamelem
Těsto
2,5 dl hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 200 g studeného másla, 100 g kysané smetany
Náplň
200 g oloupaných jablek Granny Smith, nakrájených na malé kostičky, 8 karamelek, nasekaných nahrubo
doba přípravy: 10 min. | teplota: 220 °C | pozice plechu: 3 | Čtvrtina páry
Trouba SteamPro umožňuje vaření, pečení, grilování i vakuové vaření. Čistí se sama párou a disponuje zabudovanou teplotní sondou.
Příprava
Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidejte máslo a zapracujte ho do mouky, až získá konzistenci vlhkého písku. Vmíchejte kysanou smetanu a poté těsto vyklopte na dobře pomoučenou pracovní plochu.
Několik minut těsto hněťte, aby se vše dobře propojilo. Přidávejte mouku, aby v rukou nelepilo. Potom těsto vyválejte na placku o výšce 3 mm. Z celého těsta vykrájejte kolečka nebo čtverečky (podle vašich preferencí) a ujistěte se, že jich máte sudý počet.
Na střed čtverečku těsta naneste lžičkou jablka, posypte karamelem a přidejte špetku mořské soli. Nahoru položte další čtvereček těsta a vidličkou stiskněte kraje, abyste polštářek dobře uzavřeli. Malým nožem každý polštářek nahoře třikrát nařízněte.
Pečte ve čtvrtinové páře s teplem asi 10 až 15 minut při teplotě 220 °C dozlatova. Podávejte zalité javorovým sirupem a se špetkou mořské soli.