Jahodový kynutý knedlík
Z multifunkční parní trouby
Máte chuť na sladký oběd? Připravte si dokonalé jahodové knedlíky.
Přísady na jahodové kynuté knedlíky
500 g polohrubé mouky, 350 g čerstvých jahod, 15 g droždí, 250 ml mléka, 1 žloutek, 30 g cukru, sůl
Příprava
1/ Připravte si těsto
Ve vlažném mléce s trochou mouky a s cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí. Poté směs vlijeme do mísy se zbylou prosátou moukou, přidáme žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto, které nesmí být tuhé ani lepivé. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu na teplém místě kynout.
2/ Naplňte knedlíky ovocem
Po vykynutí těsto rozválíme na přibližně 1,5 cm silný plát a nakrájíme na stejně velké čtverce. Na jednotlivé díly těsta vložíme ovoce a pečlivě zabalíme.
3/ Uvařte je v páře
Kulaté knedlíky necháme chvíli odpočívat pod utěrkou, poté je přendáme na děrovaný plech a dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C, čas 15–20 minut. Chceme-li knedlíky přihřát, dáme je na děrovaném plechu do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C, čas 8–10 minut.