Kapustové závitky
Z multifunkční parní trouby
Originální slavnostní oběd, kterým oslníte každou návštěvu.
Přísady na kapustové závitky
Závitky
½ ks kapusty, 4 ks kuřecích stehen bez kosti a kůže, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 40 g zázvoru, ½ svazku jarní cibulky, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce hoisin omáčky, kůra a šťáva ze 2 ks citronů, 2 lžíce lístků koriandru
Zálivka
30 ml ořechového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, šťáva ze 2 ks limetek, sůl
Salát
1 ks velkého lilku, ½ svazku jarní cibulky, 1 lžíce lístků koriandru, 1 lžíce lístků máty, 1 lžíce lístků bazalky, 2 ks chilli papriček, 4 lžíce arašídů, 2 lžíce černých sezamových semínek, sladkokyselá omáčka (Sweetchilli) k podávání
Příprava
1/ Připravte si kapustové listy
Kapustu rozebereme, velké listy rozložíme na děrovaný plech a dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře, pečeme při 96 °C asi 3 minuty. Poté listy ihned zchladíme ve studené vodě s ledem, scedíme a osušíme papírovou utěrkou. Lilky oloupeme, nakrájíme na kostky 1 × 1 cm a dáme vařit do předehřáté trouby na režim Vaření v páře při 96 °C na 12 minut, poté necháme zchladnout.
2/ Náplň do závitků
Zázvor, česnek, chilli, jarní cibulku a koriandr rozmixujeme v robotu na hladkou pastu, do které přidáme kuřecí maso, sójovou a hoisin omáčku, citronovou šťávu a kůru, sůl a opět rozmixujeme do struktury mletého masa.
3/ Naplňte závitky a uvařte je v páře
Pomocí lžičky rozdělíme kuřecí směs na kapustové listy a zarolujeme podobně jako španělské ptáčky. Hotové závitky přendáme do děrované nádoby, do středu jednoho závitku zapíchneme pokrmovou sondu a vaříme v předehřáté troubě na režim Vaření v páře při 96 °C, sondu nastavíme na 80 °C.
4/ Zeleninová příloha
Lilky smícháme s nasekanou chilli papričkou, bylinkami, cibulkou a arašídy. Vytvoříme si zálivku z limetkové šťávy, oleje, sójové omáčky, medu a soli. Zálivkou ochutíme lilkový salát. Lilkový salát nandáme na talíře, posypeme sezamovými semínky, nahoru položíme překrojené závitky a podáváme s mističkou sladkokyselé omáčky.