Kukuřičná placka s rajčaty a fetou

podle Kitchen story

Zelenina, feta, bazalka, to je osvědčená letní kombinace. Místo do salátu, je ale zkuste dát na kukuřičné těsto a upéct. Je to vlastně taková rychlá verze pizzy nebo quiche, protože na rozdíl od nich máte těsto hotové za dvacet minut a za další půl hodinu už můžete servírovat na stůl. A i když je to rychlovka, chutná fantasticky. 

Ingredience

Na těsto: 80 g kukuřičné mouky, 80 g celozrnné špaldové mouky, 1 lžíce kypřícího prášku, sůl, pepř, 170 ml mléka, 50 ml olivového oleje + na vymazání formy, 2 vejce, 40 g parmezánu

Náplň: 150 g cherry rajčat, ½ červené cibule, 1-2 malé papričky, 80 g sýru feta, lístky bazalky

Postup

1. Troubu předehřejte na 190 °C. V míse smíchejte obě mouky, kypřicí prášek, sůl a pepř. Ve druhé misce prošlehejte mléko, olivový olej, vejce a vlijte do suché směsi. Přidejte nastrouhaný parmezán a důkladně promíchejte.

2. Vymažte zapékací nádobu olivovým olejem a vlijte do ní těsto. Nahoru navrstvěte na kousky nakrájenou zeleninu, fetu a lístky bazalky.

3. Vložte do rozpálené trouby a pečte 25-30 minut dozlatova.