Losos pečený s chilli papričkami
Sušenými rajčaty a kapari, bramborová kaše.
Podávejte oblíbenou rybu na ostřejší způsob podle receptu Antonína Bradáče.
Přísady na lososa pečené s chilli papričkami
Ingredience na 4 porce
800 g filetu z lososa s kůží, 50 g sušených rajčat v olivovém oleji, 30 g kapary v nálevu, 3 chilli papričky, 5 ks cherry rajčátek, 1 kg brambor, 350 ml plnotučného mléka, 150 g másla, olivový olej, sůl
doba přípravy: 40 min. | teplota: 96 °C / 190 °C | Horká pára Interval/ Nízká vlhkost Low
Příprava
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do děrované nádoby. Osolíme je a dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C, čas 30–40 minut. Po uvaření brambory rozmixujeme, přidáme máslo, teplé mléko a dochutíme solí. Než se upeče losos, kaši uložíme na teplé místo. Před podáváním ji v případě potřeby dohřejeme v troubě.
Lososa očistíme od šupin a případných kostí, kůži na rybě necháme. Filet přendáme na plech s pečicím papírem, potřeme olivovým olejem a osolíme. Kapary, sušená rajčata, cherry rajčata a chilli papričky nasekáme na menší kousky a nasypeme na lososa. Do středu masa zapíchneme teplotní sondu a dáme do předehřáté trouby na režim Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low 190 °C. Sondu nastavíme na 65 °C.
Po upečení nakrájíme rybu na jednotlivé porce a podáváme s bramborovou kaší.
TIP
Pečte rybu na pečícím papíře, aby se maso při sundávání z plechu nepotrhalo.