Losos vařený v páře se zeleninovým salátem a pošírovaným vejcem

Z multifunkční parní trouby

Nutričně vyvážená dobrota, která vám dodá hromadu energie. 

Přísady na lososa se zeleninovým salátem a pošírovaným vejcem

600 g filetu z lososa, svazek rukoly, půl hlávky ledového salátu, 300 g cherry rajčat, 1 salátová okurka, hrst černých oliv, 150 g mozzarelly, 4 vejce, 1 lžíce medu, 1 citron, extra panenský olivový olej, sůl, pepř

Příprava

1/ Připravte si vejce

Nejdříve si připravíme vajíčka. Čtyři jakékoli mističky vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraje. Fólii potřeme olivovým olejem. Do každé mističky vyklepneme vajíčko, osolíme a fólii pečlivě zavážeme kuchyňským provázkem. 

2/ Upečte lososa i vejce v páře  

Lososa opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Filet potřeme olivovým olejem, osolíme a přendáme na plech s pečicím papírem. Do středu masa zapíchneme teplotní sondu. Vajíčka vyjmeme z misek a položíme je na plech k rybě. Dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 80 °C, sondu nastavíme na 60 °C. 

3/ Dokončete salát a dresing

Všechnu zeleninu omyjeme, nakrájíme a promícháme v míse. Z medu, citronové šťávy a 70 ml olivového oleje vyšleháme hladký dresing, dochutíme solí a pepřem a smícháme se salátem. Lososa po uvaření rozebereme na plátky. Vajíčka opatrně vyndáme z fólie. Salát naservírujeme na talíř, přidáme porci lososa, pošírované vejce a na plátky nakrájenou mozzarellu. Zakápneme olivovým olejem a můžeme podávat.