Mořský vlk pečený v solné krustě
Z multifunkční parní trouby
Upečte rybu v solné krustě. Je to úplně jednoduché a výsledek je úžasný.
Přísady na mořského vlka pečeného v solné krustě
1 mořský vlk o váze 700 g, 700 g hrubozrnné mořské soli, 50 ml vody, citron, čerstvý tymián, 1 bílek
Příprava
1/ Připravte si mořského vlka
Mořského vlka vykucháme, odřízneme ploutve, kůži, a šupiny na rybě necháme. Omyjeme ji pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Do břišní dutiny vložíme dva plátky citronu a snítku tymiánu.
2/ Solné těstíčko
Z bílku, 50 ml vody, a hrubozrnné soli vypracujeme těstíčko. Polovinu směsi rozprostřeme na plech s pečicím papírem, doprostřed položíme rybu a celou ji přikryjeme druhou polovinou solné směsi.
3/ Upečte rybu v troubě
Pečeme v předehřáté troubě na režim Pravý horký vzduch 200 °C, čas přibližně 30 minut. Z upečené ryby opatrně odstraníme solnou krustu a kůži. Mořského vlka vykostíme a můžeme podávat.