Ingredience
250 g špaldové mouky, 140 ml vody, 1 zarovnaná lžička cukru, 3/4 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 1 čajová lžička suchého droždí, 250 g hub, 1 cibule, sůl, pepř, mozarella, řepkový olej
Postup
- Zahřejte troubu na 230 stupňů. Vložte pizza kámen do trouby a nechte zahřát asi 30 minut.
- Smíchejte mouku, droždí, sůl, vodu a olej do hladkého těsta. Nechte těsto nakynout asi na zdvojnásobení svého objemu.
- Nakrájejte cibuli, houby a mozarellu. Opečte cibuli na oleji dosklovata, poté přidejte houby a orestujte.
- Nakynuté těsto opět prohněťte. Poté jej rozdělte na 4 části. Z každé části vyválejte dlouhý oválný tvar.
- Připravenou směs umístěte do středu těsta. Na ni položte plátky mozarelly a zabalte těstem.
- Pečte 8-10 minut na pizza kameni. Podávejte dochucené bylinkami či chilli dle chuti.
—
Pizza kámen Electrolux
Kámen na pečení pizzy Electrolux je vyroben z vysoce odolného materiálu a skvěle udržuje vysokou teplotu, takže díky rychlému a rovnoměrnému rozvodu tepla vaše pizza pokaždé získá dokonalou kůrčičku.