Polévka z pečené zeleniny

Podle Kitchenstory

Mohlo by se zdát, že pečení zeleniny na polévku je zbytečná námaha. Omyl. Rozdíl ve výsledné chuti je veliký. Pečení totiž dodá výraznou lahodnou chuť. Když k mixování použijete náš stolní mixér jako manželé z blogu Kitchenstory, krémová polévka bude mít dokonale hladkou texturu.

Ingredience

2 mrkve, 1 petržel, 1 sladká brambora, 1 cibule, 1/2 celeru, 3 stroužky česneku, 1–1,5 l zeleninového vývaru, 2–3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

K servírování: smetana, opražená semínka slunečnice, mandle a lískové ořechy

Polévka z pečené zeleniny pomocí mixéru Electrolux

Postup

1. Troubu rozehřejte na 200 °C a nastavte program horký vzduch. Kořenovou zeleninu, sladkou bramboru, cibuli i česnek zbavte slupky a všech nečistot, dobře omyjte. Vše dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem a dobře osolte i opepřete. Vložte do trouby a pečte 40 minut.

2. Upečenou zeleninu přendejte do stolního mixéru. Během mixování postupně přilévejte zeleninový vývar, abyste mohli kontrolovat hustotu polévky.

3. Polévku poté přelijte do hrnce, zahřejte a případně ještě dochuťte. Při podávání můžete zakápnout smetanou pro zjemnění a ozdobit nasucho opraženými semínky a oříšky.

 

Kompaktní mixér Explore 7 E7TB

Nový mixér z řady Explore 7 ve zlatavé barvě připraví vynikající jídlo jediným stisknutím tlačítka. Technologie PowerTilt® hlídá optimální nastavení rychlosti a zároveň udržuje nízkou teplotu, aby si všechny mixované ingredience zachovaly maximum vitamínů a živin, přirozenou barvu a chuť. S přednastavenými recepty budou mít polévky, smoothie a šťávy vždy perfektní konzistenci.