Polévka z pečené zeleniny
Podle Kitchenstory
Mohlo by se zdát, že pečení zeleniny na polévku je zbytečná námaha. Omyl. Rozdíl ve výsledné chuti je veliký. Pečení totiž dodá výraznou lahodnou chuť. Když k mixování použijete náš stolní mixér jako manželé z blogu Kitchenstory, krémová polévka bude mít dokonale hladkou texturu.
Ingredience
2 mrkve, 1 petržel, 1 sladká brambora, 1 cibule, 1/2 celeru, 3 stroužky česneku, 1–1,5 l zeleninového vývaru, 2–3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
K servírování: smetana, opražená semínka slunečnice, mandle a lískové ořechy
Postup
2. Upečenou zeleninu přendejte do stolního mixéru. Během mixování postupně přilévejte zeleninový vývar, abyste mohli kontrolovat hustotu polévky.
3. Polévku poté přelijte do hrnce, zahřejte a případně ještě dochuťte. Při podávání můžete zakápnout smetanou pro zjemnění a ozdobit nasucho opraženými semínky a oříšky.
Nový mixér z řady Explore 7 ve zlatavé barvě připraví vynikající jídlo jediným stisknutím tlačítka. Technologie PowerTilt® hlídá optimální nastavení rychlosti a zároveň udržuje nízkou teplotu, aby si všechny mixované ingredience zachovaly maximum vitamínů a živin, přirozenou barvu a chuť. S přednastavenými recepty budou mít polévky, smoothie a šťávy vždy perfektní konzistenci.