Těstoviny gratinované parmezánem

Tajné ingredience ve vaší kuchyni

Nemáte moc času, ale zato velký hlad? Připravte si vynikající oběd, který se uvaří skoro sám. 

Přísady na těstoviny gratinované parmezánem

1 cibule, 1 svazek petrželky, 250 g vařené šunky, 50 g parmezánu, 1 vejce, 250 ml mléka, strouhaný muškátový oříšek, 1 litr vody, špetka soli, 250 g těstovin tagliatelle

 

30 min | teplota: 180°C | režim: 2 Nízká vlhkost 700ml | obtížnost: střední | porce: 4

Multifunkční parní trouba SteamPro

Trouba SteamPro umožňuje vaření, pečení, grilování i vakuové vaření. Čistí se sama párou a disponuje zabudovanou teplotní sondou. 

Příprava

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Omyjte petrželku, oberte lístky a nasekejte je najemno. Šunku nakrájejte na proužky a nastrouhejte sýr.

Smíchejte vajíčko, mléko, nasekanou petrželku a špetku muškátového oříšku v misce a odložte stranou. 

Vodu přiveďte k varu a přidejte špetku soli. Těstoviny vařte o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu.

Zatímco se vaří těstoviny, rozehřejte na pánvi máslo a orestujte v něm cibuli. Slejte těstoviny, smíchejte je se šunkou a cibulkou a dejte do zapékací mísy. Těstoviny přelejte směsí vajíčka a mléka. Posypte strouhaným parmezánem.

Zapékací mísu dejte na druhou pozici roštu a použijte funkci „nízká vlhkost“. Pečte při 180 °C po dobu 30 minut.