Zapečené těstoviny s batátovou omáčkou
Těstoviny si skvěle rozumí nejen se sýrem, rajčaty a smetanou, ale i se zeleninovými omáčkami. Například z batátů. Na pohled ošklivé brambory jsou velmi zdravé a obsahují řadu prospěšných látek. Pečením se zvýrazní jejich nasládlá chuť a tělo lépe využije obsažený betakaroten.
Ingredience
1 balení oblíbených těstovin
Na omáčku: 2 sladké brambory, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olivový olej, ½ hrnku kešu ořechů,
2 hrnky vody, 1 lžíce vinného octa, 1 citron, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl a pepř
Postup
1. Troubu předehřejte na 175 °C. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a společně s cibulí a česnekem rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Přidejte sůl, pepř a trochu olivového oleje. Pečte přibližně 25 minut do změknutí.
2. Upečené batáty s cibulí a česnekem dejte do mixéru a přidejte zbylé ingredience. Rozmixujte na hladkou omáčku.
3. Uvařené těstoviny smíchejte v zapékací míse společně s připravenou omáčkou. Přidat můžete také petržel nebo rukolu.
4. Těstoviny zapečte v troubě při 170 °C přibližně 15-20 minut.
Nový mixér z řady Explore 7 ve zlatavé barvě připraví vynikající jídlo jediným stisknutím tlačítka. Technologie PowerTilt® hlídá optimální nastavení rychlosti a zároveň udržuje nízkou teplotu, aby si všechny mixované ingredience zachovaly maximum vitamínů a živin, přirozenou barvu a chuť. S přednastavenými recepty budou mít polévky, smoothie a šťávy vždy perfektní konzistenci.