Zapečené těstoviny s batátovou omáčkou

Těstoviny si skvěle rozumí nejen se sýrem, rajčaty a smetanou, ale i se zeleninovými omáčkami. Například z batátů. Na pohled ošklivé brambory jsou velmi zdravé a obsahují řadu prospěšných látek. Pečením se zvýrazní jejich nasládlá chuť a tělo lépe využije obsažený betakaroten.

Ingredience

1 balení oblíbených těstovin

Na omáčku: 2 sladké brambory, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olivový olej, ½ hrnku kešu ořechů,
2 hrnky vody, 1 lžíce vinného octa, 1 citron, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl a pepř

Zapečené těstoviny s batátovou omáčkou

Postup

1. Troubu předehřejte na 175 °C. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a společně s cibulí a česnekem rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Přidejte sůl, pepř a trochu olivového oleje. Pečte přibližně 25 minut do změknutí.

2. Upečené batáty s cibulí a česnekem dejte do mixéru a přidejte zbylé ingredience. Rozmixujte na hladkou omáčku.

3. Uvařené těstoviny smíchejte v zapékací míse společně s připravenou omáčkou. Přidat můžete také petržel nebo rukolu.

4. Těstoviny zapečte v troubě při 170 °C přibližně 15-20 minut.

Mixér Explore 7 E7CB1-8SSM

Nový mixér z řady Explore 7 ve zlatavé barvě připraví vynikající jídlo jediným stisknutím tlačítka. Technologie PowerTilt® hlídá optimální nastavení rychlosti a zároveň udržuje nízkou teplotu, aby si všechny mixované ingredience zachovaly maximum vitamínů a živin, přirozenou barvu a chuť. S přednastavenými recepty budou mít polévky, smoothie a šťávy vždy perfektní konzistenci.