Veganská kapustová a quinoová pizza

Tajné ingredience ve vaší kuchyni

Milujete pizzu, ale snažíte se hlídat si figuru? Vyzkoušejte náš zdravý recept na dietní pizzu s quinoou. 

Přísady na veganskou kapustovou a quinoovou pizzu

1 středně velký květák, 200 g kapusty, 2 dl quinoové mouky, 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžička oregana, sůl a pepř + přísady na pizzu (chřest, rajčata, mladá brokolice a veganský sýr)

 

doba přípravy: 25 min. | teplota: 225 °C | pozice plechu: 2 |  Pizza

Kuchyňský robot Assistent

Kdykoliv potřebujete více než dvě ruce, robot Assistent vám nabídne 1 000W motor, který zvládne všechno náročné hnětení, šlehání, mixování a mnohé další – abyste to nemuseli dělat vy.

Příprava

Troubu rozehřejte na 222° C. Odlomte stonky a růžičky květáku a rozmixujte je s kapustou v kuchyňském robotu dohladka. Quinoovou mouku, koření, olivový olej a směs kapusty s květákem dejte do mísy a zpracujte do hladkého těsta.

Plech vyložte nepropustným papírem. Kapustovou směs dejte na plech a jemně ji rozprostřete, abyste vytvořili stejnoměrný korpus na pizzu.

Pečte 15 minut, pak přidejte rajčatovou omáčku a další ingredience podle osobních preferencí, například chřest, rajčata, mladou brokolici a veganský sýr. Poté pečte ještě dalších deset minut.