Vepřová panenka s petrželovým pestem

Vepřová panenka je velmi chutné a jemné maso, které vyžaduje šetrnou úpravu, aby zůstalo šťavnaté. Skvěle se k ní hodí správně ochucené petrželové pesto s česnekem, oříšky a parmazánem. Tento nenáročný recept ozvláštní váš každodenní jídelníček i sváteční hostinu. 

Ingredience

1 vepřovou panenku, 1 snítku rozmarýnu, 1 oříšek másla, 1 stroužek česneku a 1 lžičku soli

Pesto: 

60 g hladkolisté petržele, 1 stroužek česneku, 20 g piniových oříšků, 50 g nastrouhaného parmazánu, 100 ml olivového oleje, sůl, pepř

Vepřová panenka s pestem

Postup

  1. Panenku nasolíme, vložíme do vakuovacího sáčku spolu s máslem, snítkou rozmarýnu a česnekem a zavakuujeme.

  2. Vaříme v režimu Vakuové vaření při 58 °C 90 minut.

  3. Po uplynutí času opečeme na rozpálené pánvi a podáváme.

  4. Všechny ingredience na pesto vložíme do hmoždíře a rozdrtíme nebo rozmixujeme dohladka.

Vestavná parní trouba SteamPro KOAAS31WX
Vestavná parní trouba SteamPro KOAAS31WX

Trouba 900 SteamPro s funkcí Steamify® vám umožní vařit, péct, grilovat nebo připravovat jídlo v páře či ve vakuu a pokaždé s profesionálním výsledkem. Stačí jen nastavit teplotu a funkce Steamify® sama zvolí ten správní stupeň páry za vás.