Černé super tacos
podle Kitchenette
Jestli hledáte originální recept na zahradní party, vsaďte na mexické tacos. A ještě větší dojem uděláte, když těsto na pšeničné tortilly obarvíte aktivním uhlí na černo jako foodblogerka Kitchenette. Na kilo mouky dejte jednu lžíci aktivního uhlí.
Ingredience
Postup
1. Hovězí omyjte, osušte a očistěte od případných blan. Na rozpálené pánvi nebo přímo v hrnci, ve kterém budete péct, jej pořádně zatáhněte – tedy ze všech stran opečte na rozpáleném oleji tak, aby zezlátlo. Stačí pár minut z každé strany. Pak maso na chvilku vyjměte z hrnce a na zbylém tuku orestujte cibulku. Když je měkká, přidejte všechno koření, nechte rozvonět a na závěr přihoďte i propasírovaný česnek. Teď můžete maso vrátit zpět do hrnce, přidat passatu a podlít horkou vodou, přibližně tak 400 ml.
2. Hrnec přiklopte dobře těsnicí pokličkou, vložte do trouby a nechte tzv. táhnout při 120 °C po dobu 3 až 4 hodin, až bude maso úplně měkké. Maso můžete dusit také na sporáku při slabém výkonu, ale musíte ho víc hlídat, aby se nepřipeklo. Zhruba v půlce přípravy ho osolte.
3. Takto připravované hovězí je více podlité než běžná pečeně a má to svůj důvod. Až bude hotové a bude se doslova rozpadat, vyjměte jej ven a pomocí vidličky ho hezky natrhejte na vlásky. Natrhané pak vložte zpět do zbylé šťávy. Díky tomu získáte hezky šťavnatou náplň.
Fermentované mrkve a cibule na julienne
Chilli limetková omáčka
100 ml čerstvé limetkové šťávy, 1 malá šalotka nakrájená na jemné kostičky, 1 lžička rostlinného oleje, 1,5 lžičky rybí omáčky, chilli paprička nakrájená na jemné kousky bez stopky a jadérek.
Do šťávy z limetky přidejte rybí omáčku, olej a chilli papričku. Promíchejte a můžete servírovat.
Díky páře připravíte jídla jako profík
S profesionálními troubami Electrolux se i příprava náročnějšího menu promění v zábavu. Pára harmonicky doplňuje tradiční horkovzdušné pečení, a tak zlepšuje chuť i strukturu pokrmů. Ať už budete nadále připravovat své prověřené recepty, nebo dáte přednost novým chuťovým variacím, pára pokrm vždy pozvedne. Maso bude křehčí a šťavnatější a moučníky nadýchané a vláčné.