Rychlé domácí müsli
Podle Slepičárny
Příprava domácího müsli je jednoduchá a rychlá. Odměřujte lžící a po hrstech a za pár minut je zdravá snídaně nebo svačina na světě. Ingredience navíc můžete libovolně obměňovat podle aktuálních zásob ve spíži nebo podle toho, na co zrovna máte chuť.
Ingredience
2 hrsti ovesných vloček, po hrsti dýňových a slunečnicových semínek, kokosových lupínků, vlašských ořechů, sušených banánů a sušených datlí, lžíce medu, lžíce goji a lyofilizovaných brusinek, 2 hrsti lyofilizovaných jahod, řecký bílý jogurt nebo plnotučný tvaroh na podávání
Postup
1. Ovesné vločky se semínky, ořechy, banány a datlemi nahrubo nasekejte ve stolním mixéru. Potom smíchejte spolu s medem a nakonec přidejte goji a lyofilizované ovoce, které můžete buď lehce nasekat, nebo nechat celé.
2. Podávejte s řeckým jogurtem nebo si vyšlehejte tvaroh s bio vanilkovým cukrem. Z müsli můžete připravit i kaši nebo si ho dát jen tak.
3. Co nesníte hned, dejte do uzavíratelné dózy a nechte v suchu a ideálně i ve tmě do druhého dne. Spotřebujte však co nejdříve. Pokud chcete prodloužit trvanlivost, promíchejte se 2 lžícemi oleje a zapečte v troubě jako granolu.