Kadeřávkový salát s avokádem

podle Kitchenette

Tento salát podle foodlogerky Kitchenette perfektně ladí s jejím receptem na černé super tacos, ale klidně si ho můžete dát samotný nebo jako přílohu třeba ke grilovanému masu. A pozor, kadeřávek je extrémně zdravá zelenina! 😊

Ingredience

Na salát: 1 mísa plná kadeřávku, 1 jablko, 2 avokáda, 1 plechovka cizrny nebo předem uvařené stejné množství suché (asi 300 g po uvaření)

Na dresink: 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce citronové šťávy, 1 lžička mořské soli, čerstvě umletý pepř

Postup

1. Do velké mísy dejte omytý kadeřávek. Popřípadě jej zbavte tuhých košťálů a natrhejte nebo nakrájejte na menší kousky tak, aby byl příjemný „na vidličku“. Propasírujte si česnek do hrnečku, přidejte ostatní ingredience na dresink a vše dobře promíchejte. Hotový dresink přidejte ke kadeřávku a oběma rukama pořádně v míse promněte. Kadeřávek tak trochu zkřehne.

2. Jablko oloupejte, zbavte jadřince a nakrájejte na kostky přibližně 1 cm velké. Avokáda nejprve vypeckujte, pak odstraňte slupku a nakrájejte na menší kousky. Nyní vše spolu s cizrnou přidejte do mísy ke kadeřávku, lehce promíchejte s ostatními ingrediencemi a můžete servírovat.