Mrkev s citronovou majonézou

Klasickou majonézu si můžete koupit, lepší ale je vyrobit si ji doma. Není na tom nic složitého a oproti těm kupovaným bude bez éček a jiných konzervantů. Spolu s mrkví uvařenou ve vakuu metodou Sous-Vide vytvoří vynikající lehký předkrm, nenáročný na přípravu.

Ingredience

4 mrkve, 1 lžičku olivového oleje, 1 snítku tymiánu, cukr, sůl

Majonéza:

2 žloutky, 150 ml slunečnicového oleje, 3 citrony, 2 lžičky dijonské hořčice, pepř

Postup

  1. Mrkev očistíme, vložíme do vakuovacího sáčku spolu se špetkou soli a cukru, olivovým olejem a tymiánem.

  2. Vaříme na režim Vakuové vaření při teplotě 90 °C 30 minut. Podáváme s majonézou.

  3. Žloutky, šťávu z jednoho citronu a hořčici šleháme a postupně přidáváme olej. Na závěr nastrouháme kůru z citronů, osolíme a opepříme.
Vestavná parní trouba SteamPro KOAAS31WX
VESTAVNÁ PARNÍ TROUBA STEAMPRO KOAAS31WX

Trouba 900 SteamPro s funkcí Steamify® vám umožní vařit, péct, grilovat nebo připravovat jídlo v páře či ve vakuu a pokaždé s profesionálním výsledkem. Stačí jen nastavit teplotu a funkce Steamify® sama zvolí ten správní stupeň páry za vás.