Pesto z listů červené řepy

Listy červené řepy jsou velmi výživné a bohaté na vitaminy A a K. Jemné a delikátní pesto připravíte tak, že je krátce ponoříte do horké vody a rozmixujete s bazalkou, česnekem, piniovými oříšky, olivovým olejem a špetkou soli.

Přísady (přibližně na 2,5 dl)

1 litr natě červené řepy (listy ze dvou svazků červené řepy)
1 dl nasekaných mandlí

0,5 dl strouhaného sýra parmezán
jeden stroužek česneku, oloupaný
šťáva z poloviny citronu
1 dl olivového oleje
Sůl

Podávejte s čerstvě uvařenými těstovinami a nastrouhaným parmezánem

Postup

 

1. Nať z červené řepy, mandle, parmezán, česnek a citronovou šťávu vložte do mixéru a rozmixujte na jemnou směs.

2. Při spuštěném mixéru do směsi pomalu přilévejte olivový olej, dokud nevznikne hladká omáčka. Ochuťte solí.

3. Pesto rozmíchejte v horkých těstovinách a podávejte se strouhaným parmezánem.