Udržování čerstvého jídla v lednici může být výzvou. Zde je několik doporučení, jak jej udržovat čerstvé déle.
Jak udržet chřest svěží
Zabraňte vyschnutí chřestu. Ponechte gumový pásek na svazku a ořízněte chřest asi 1 cm od konců. Chřest postavte vzpřímeně do sklenice obsahující cm nebo dva vody a volně zakryjte plastovým sáčkem. Chřest zůstane svěží až 7 dní.
Jak udržet brambory čerstvé
Brambory doporučujeme skladovat v chladném (10-20 C) a vlhkém prostředí. Tip: skladujte brambory na hnědém papíru nebo perforovaných plastových sáčcích mimo světlo, aby se vytvořilo co nejvhodnější prostředí. Neuchovávejte své brambory vedle cibule, protože plyny, které vydává každá z potravin způsobí, že se ta druhá znehodnotí. Postupujte podle těchto kroků a vaše brambory zůstanou čerstvé po delší dobu.
Jak udržet avokádo svěží
Avokádo - mělo by být uchováváno v lednici, protože zima zastavuje proces zrání. Skladujte jej nejprve na kuchyňské lince, dokud neuzraje. Po ochlazení by mělo vydržet 7-10 dní. Tip: Pokud jste ve spěchu, vložte jej do plastového sáčku na polici, abyste urychlili zrání.
Jak udržet svá vejce čerstvá
Chcete-li, aby vaše vejce byla čerstvější po delší dobu v lednici, ujistěte se, že je skladujete v původním obalu, aby se zabránilo vlhkosti a další kontaminaci. Vejce vy se měly skladovat v chladném prostředí kolem 4–20 C. Pokud budete postupovat podle těchto tipů, zůstanou vaše vejce v chladničce čerstvé přibližně 3-5 týdnů.
Jak udržet brokolici svěží
Brokolice - měla by být uložená v lednici v zásuvce na zeleninu. Uchovávejte jí v uzavřených plastových obalech (jako je zavázaný igelitový sáček), aby vydržela déle. Pokud bude správně skladovaná, měla by vydržet 7-14 dní. Pokud chcete zmrazit čerstvou brokolici, nejprve ji rozeberte na růžičky, blanšírujte je 2-3 minuty ve vroucí vodě, okamžitě ochlaďte ve studené / ledové vodě, sceďte a uložte do vzduchotěsných obalů. Měly by vydržet 3-6 měsíců.
Jak udržet salát čerstvý
Salát by se měl uchovávat také v zásuvce na zeleninu vaší chladničky s vysokou vlhkostí - to je případ všech listových zelenin. Pokud nemáte kontrolu vlhkosti - umyjte salát, zabalte jej do papírových ručníků a utěsněte do nádoby.
Zásuvka na zeleninu
Zásuvka na zeleninu v lednici je určena pro čerstvé produkty, zeleninu a ovoce. Zásuvka má zásadní význam pro udržení dobrého a čerstvého stavu tím, že zajišťuje nízkou ztrátu vody a menší riziko nemocí patogeny (plísně atd.)
- Co uložit v zeleninové zásuvce: salát / zeleninový salát, mrkev, zelené fazolky, brokolice, houba
- Neskladujte v zeleninové zásuvce (z důvodu nesprávné skladovací teploty): papriku, rajčata, okurku, banán, exotické ovoce (mango, ananas), melouny, vodní meloun
Vlhkost - klíčový prvek
Správná vlhkost v zásuvce je klíčem k tomu, aby vaše čerstvé produkty nevyschly. Podívejte se na možnost nastavení vlhkosti v zásuvce pomocí větracího otvoru, kolečka, knoflíků atd. Vyšší vlhkost je ideální, pokud je v zásuvce málo produktů, nižší, když je zásuvka plná.