Jak používat teplotní sondu v troubě Electrolux

Naposledy aktualizováno 19.04.2024 11:33

Použití potravinového senzoru u kuřete

Teplotní sonda je praktické příslušenství, které měří teplotu uvnitř pokrmu. Snadno se používá a díky ní budete mít jistotu, že vaše jídlo je správně uvařeno. Teplotní sonda je součástí vybraných modelů trub Electrolux.

Co je teplotní sonda a proč byste ji měli používat?

Teplotní sonda měří teplotu uvnitř pokrmu a je ideálním pomocníkem zejména při přípravě masa, ryb a drůbeže. Využít ji ale můžete i v dalších receptech.  

S její pomocí dosáhnete vždy správné teploty uvnitř vašeho pokrmu a nemůže se tedy stát, že by byl uvařený moc, nebo málo. Nemusíte si dělat starosti ani s délkou vaření, teplota uvnitř přesně určí, jak dlouho má pokrm zůstat v troubě.


Jak používat teplotní sondu

Při vaření s teplotní sondou je třeba nastavit dvě teploty: teplotu trouby a cílovou teplotu středu vašeho pokrmu.

1. Zapíchněte teplotní sondu do pokrmu.

2. Zapojte teplotní sondu do trouby. Ujistěte se, že je zcela zasunuta do zdířky.

  • Zdířka se u většiny našich modelů nachází v pravém horním rohu předního rámu a je přístupná po otevření dvířek trouby.

Osoba připojující potravinový senzor


3. Nastavte funkci ohřevu a teplotu trouby.

4. Stiskněte a nastavte cílovou teplotu středu pro váš pokrm.

5. Stiskněte START.

6. Nyní je monitorována nastavená teplota středu a po jejím dosažení zazní alarm.

Tipy a triky

Teplotní sondu lze také použít v mnoha receptech asistovaného vaření (AssistedCooking) – pokud vám navigace asistovaného vaření navrhne použití teplotní sondy, můžete ji zvolit buď na troubě, nebo v aplikaci, pokud máte troubu s konektivitou. Další možností je výběr stupně propečení, tedy rare, medium nebo well done podle vašich preferencí. Kliknutím sem se dozvíte více o AssistedCooking.

Nejlepších výsledků dosáhnete zapíchnutím špičky teplotní sondy do středu nebo nejtlustší části pokrmu. Ujistěte se, že alespoň ¾ sondy jsou uvnitř nádobí.

Optimálně by suroviny, které chcete připravovat, měly mít před začátkem vaření pokojovou teplotu. Teplotní sonda nebude fungovat, pokud je jídlo příliš studené nebo není zcela rozmrazeno.

Varování

  • Používejte pouze dodanou teplotní sondu nebo originální náhradní díly.
  • Ujistěte se, že mezi grilovacími prvky a kabelem teplotní sondy je mezera několik centimetrů, aby nedošlo k jejímu poškození nadměrným teplem.
  • Buďte opatrní, abyste se nepopálili při vkládání teplotní sondy do předehřáté trouby.
  • Po použití vždy vyjměte teplotní sondu z vnitřku trouby. Dávejte pozor, abyste se nepopálili, protože sonda i trouba budou horké.
  • Nepoužívejte teplotní sondu pro tekutiny. 


Další informace o konkrétním modelu trouby naleznete v uživatelské příručce. Zde můžete najít svůj uživatelský manuál.

Nyní, když víte, jak používat teplotní sondu budete se možná chtít dozvědět více o vaší troubě. Kliknutím sem zobrazíte přehled funkcí trouby a symbolů.