Připravte si výbornou snídani ve vaší parní troubě

Naposledy aktualizováno 11.05.2020 12:41

Začněte o víkendu hned tím, že své blízké překvapíte lahodnou snídaní. Pošírovaná vejce, omeleta a dokonce i jogurt lze bez námahy vyrobit párou.



Výborná snídaně

Věděli jste, že můžete použít parní troubu pro výrobu jogurtu? Je to snadné a skvělý doplněk pro příští víkendovou snídani (udělejte to přes noc!). Naše nové parní trouby Electrolux mají dokonce i jogurtovou funkci.

Co jde skvěle spolu s jogurtem? Mnoho věcí - ale níže je základní recept na vynikající müsli.



Granola

2 dcl arašídů, 2 dcl kešu ořechů, 2 dcl mandlí, 2dcl ovsa, 1 lžička mletého kardamonu, 2 lžíce mleté skořice, 3 až 4 lžíce medu, ½ lžičky soli

1. Jemně nakrájejte ořechy, ale ne na úplně malé kousky.
2. Smíchejte ořechy a oves, dejte do trouby a opékejte lehce. 160 ° C asi 8-10 min.
3. Smíchejte, když je vše ještě horké, s medem a kořením.
4. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.
5. Vychutnejte si to!

Zde je příklad, kdy nepoužívat páru, protože chcete suché a křupavé müsli.


Vynikající vejce

Vaření vajec v parní troubě - pára pomáhá vejce vařit jemněji, protože teplo je rovnoměrnější. To znamená, že už nejsou žádné prasklé skořápky. Kdo nemiluje pošírovaná vejce na svačinu? A s párou existuje minimální riziko selhání.

Zde je návod, jak vyrobit sázené vejce v „sáčku“ v parní troubě.


1. Začněte umístěním plastové fólie do šálku nebo sklenice. Vrazte vejce dovnitř a utáhněte a otočte plastovou fólii, abyste dostali „sáček“.


2. Položte „sáčky“ na plech do trouby a vařte v plné páře při 90 ° C po dobu cca. 6-7 min v závislosti na tom, jak chcete mít vejce uvařené.


3. Když se vejce uvaří, sundejte plastovou fólii a naložte jej na talíř. Dobrou chuť!


Pečená omeleta

Další oblíbenou snídani je omeleta nebo frittata z trouby. Budou dokonale uvařené v parní troubě, protože okolní teplo vaří vejce rovnoměrně.

- Jednoduše vložte nasekanou zeleninu (dle vašeho výběru!) do vymazané misky do trouby

- Rozšlehejte několik vajec (3-4) se solí, pepřem a trochou vody

- Vejce přidejte na zeleninu a pečte ve vlhkém prostředí při teplotě 90 ° C, dokud vejce nezačnou koagulovat, cca. 10-15 minut

- Podávejte a vychutnejte si to!


Parní kuchař jako profesionálové

Nechte trouby SteamPro povýšit vaření v páře na profesionální úroveň. Objevte funkce včetně Sous-Vide nebo Connected Cooking, které umožňují ovládání trouby pomocí smartphonu a asistenta vaření v páře. Trouby SteamPro jsou připraveny udělat váš každodenní život chutnější.


Objevte naše trouby SteamPro


Napište recenzi a vyhrajte
Napište recenzi a vyhrajte

Váš názor je pro nás velmi důležitý. Proto každého, kdo na základě registrace vyplní recenzi, automaticky zařadíme do pravidelného losování o stolní mixér Create 4.