Skandinávská tradice pečení (fika) může být pro každého. Použijte parní troubu k vylepšení svého oblíbeného pečiva.
Oblíbené fika
Pára je vynikající pro sladké pečivo, jako jsou muffiny a piškotové dorty. Pomáhá zvedat těsto a dodává mu vzduch, který potřebuje. Získejte křupavou pečivo zvenčí a nadýchané uvnitř.
Recept: anglické borůvkové muffiny
Ingredience na těsto (A)
350 g hladké mouky, 115 g třtinového cukru, 20 g prášku do pečiva (pro sladké produkty)
Ingredience na těsto (B)
2 celá vejce, 200 g borůvek, 370 ml plnotučného mléka, 90 g rozpuštěného másla.
Příprava: 15 minut
Příslušenství: Jednotlivé misky na muffiny
Do mísy vložte mouku, cukr a prášek do pečiva. V další misce smíchejte vejce s mlékem, studeným rozpuštěným máslem a borůvkami.
A. Nalijte tekutou směs (B) do směsi suchých ingrediencí (A) a promíchejte jen tak, aby se ingredience smíchaly.
B. Nalijte těsto do máslem vymazaných muffinových formiček a pečte ve spodní části trouby.
Pečte při nízké vlhkosti 170 ° C po dobu 25-30 minut
Pečte domácí řemeslný chléb
Pečte velký chléb pouhým stisknutím tlačítka. Trouby SteamBake používají páru ke kynutí těsta, rychle kyne a má nadýchané vnitřky. K dosažení nádechu dokonalosti se používá pravidelné suché teplo, které způsobuje, že je kůrka křupavá a zlatohnědá.