Vaření ryb v parní troubě je stejně jednoduché jako chutné. Napařování udržuje ryby vláčné a pevné a je rychlejší a jednodušší více, než si dokážete představit.
Skvělá ryba
Celkově se doporučuje snížit teplotu, zejména pokud jde o rybí filé. Při napařování filetů na plnou páru se snažte udržovat teplotu kolem 80 ° C. Jak dlouho napařovat ryby závisí na teplotě trouby a teplotě jádra ryb. Špičkovou vychytávkou šéfkuchaře je použít sondu, takže můžete sledovat teplotu jádra, liší se podle ryby.
Neexistuje jeden nejlepší rybí filet pro napařování nebo nejlepší způsob, jak napařovat ryby, zkuste napařit svou oblíbenou rybu! Tipem je dát rybí filet do zeleniny před vařením, např. do zelí, mangoldu nebo mořských řas. Můžete také zkusit přidat nějaké koření a olej před zabalením, abyste získali ještě lepší chuť.
Ostatní ryby
Celá ryba
Při napařování celé ryby použijte vysokou vlhkost nebo střední vlhkost, šetrné vaření zabrání tomu, aby se ryby rozpadly dříve, než se propaří v jádru.
Rybí mousseline
Při výrobě rybí mousseline je pára skvělá, protože má ve srovnání s vroucí vodou jemný dopad. Mousseline má tak citlivou texturu a párou se nerozpadá.
Recept: Mořský okoun ve slané krustě
Ingredience pro dvě osoby
2 celé mořské vlky (každý o hmotnosti 400 g), 2 kg aromatické soli
Ingredience pro aromatické soli
2 kg hrubé soli, 1 citron, 10 růžových pepřů (sušených), 20 g aromatických bylin (šalvěj, rozmarýn a tymián)
Příslušenství: Smaltovaný podnos
Podávejte s přílohou nebo podle vlastního výběru, např. s pečenými brambory a zeleninou.
Kroky pro aromatickou sůl:
Aromatické bylinky dobře umyjte a nasekejte.
V misce smíchejte bylinky se solí, strouhaným citronem (pouze žlutá část) a růžovými pepři.
Umístěte směs na plech a pečte ji při 120 ° C ve statickém režimu po dobu 40 minut, nechte vychladnout.
Kroky pro mořského vlka ve soli:
Očistěte ryby, umyjte je pod tekoucí vodou a dobře je vysušte.
Naneste vrstvu soli na dno plechu, vložte mořské vlky a zcela je zakryjte zbytkem aromatické soli.
Nastavení vaření: V závislosti na vaší troubě (s nebo bez Steamify)
- Steamifikujte 130 ° C po dobu 20 minut Úroveň: 2 nebo
- Vysoká vlhkost 130 ° C po dobu 20 minut Úroveň: 2
Skvělá chuť je snadná
Naše trouby se SteamBoost nabízejí tři úrovně páry. Speciální programy pro pečení a jeden program pouze s párou pro novou úroveň chuti, křupavosti a nadýchanosti.