Každý den s párou! Ukážeme vám několik tipů a triků, jak vařit a péct s vaší parní troubaou.
Vítejte
Ať už se jedná o nový nákup, nebo pokud jste již nějakou dobu máte parní troubu, pára je skvělý způsob přípravy jídla. Když začnete používat páru, objevíte její výhody. Zjistěte proč je pára skvělá pro vaření všeho od každodenního jídla , svačinu nebo večeři při zvláštních příležitostech.
Vítejte ve světě páry!
Nádoba na vodu
Největší rozdíl parní trouby od klasické horkovzdušné trouby je ten, že parní trouba připravuje pokrmy s párou. K tomu potřebuje nádobu na vodu, která musí být naplněna vodou, aby trouba správně fungovala. Teplo z trouby pak promění vodu v páru.
Na parních troubách Electrolux je nádoba na vodu umístěna v pravém horním rohu. S výjimkou trouby SteamBake, kde je místo pro vodu umístěno v v prohlubni dna trouby. Před zahájením vaření se ujistěte, že je voda doplněna.
Množství páry
Trouba využívá různé úrovně páry při pečení nebo vaření a jednotlivé programy nazývají plná pára, vysoká vlhkost, střední vlhkost a nízká vlhkost (nabídka se může lišit u jednotlivých sérií trub).
- Plná pára používá nepřetržitou páru pro zdravé a chutné jídlo. Ideální pro šetrné vaření surovin, jako je zelenina, rýže, kuskus a mořské plody (ryby, mušle a krevety).
- Vysoká vlhkost kombinuje horký vzduch s párou pro jemná jídla. Ideální pro chutná jídla jako ovocné koláče, teriny a ryby.
- Střední vlhkost kombinuje horký vzduch s párou pro jemné dušení. Ideální pro dušené maso nebo pečené ryby, jakož i pro pečení chleba a sladkých těst.
- Nízká vlhkost kombinuje horký vzduch s párou pro šťavnaté a křupavé jídlo. Ideální pro maso, drůbež, ryby, gratinovaná jídla, pečenou zeleninu i pro pečení koláčů, muffinů a sušenek.
Pára dělá dobré jídlo ještě lepší
Dopřejte si své oblíbené jídlo chutnější bez dalšího úsilí. Při vaření zeleniny, ryb, masa, chleba a dokonce i zákusků použijte páru a získate tak křupavou kůrku a nadýchaný vnitřek plný chuti.